10 meest gemaakte fouten van hamstereigenaren

hamsterverzorging

Een slecht dieet maakt uw hamster dik. Lees verder voor meer hamster tips.Idealiter zou een nieuwe hamstereigenaar zich grondig moeten verdiepen in de verzorging van een hamster voordat hij het huisdiertje wordt aangeschaft. Helaas doet niet iedereen dit.Hamsters zijn vaak een impulsaankoop, ze worden gekocht op het laatste moment zonder of met weinig voorbereiding en vaak als verrassing/kado. Dit leidt tot een nieuwe hamstereigenaar die niet weet hoe een hamster moet worden verzorgd.Als u dit bent, maakt u zich geen zorgen! U bent niet alleen! Iedereen maakt fouten. Dit is niet iets om u voor te schamen. Het

Het meest belangrijke is dat we leren van onze fouten en betere hamstereigenaren worden.Dit betekent leren van uw eigen fouten, maar ook van die van anderen. Daarom deze lijst met fouten samen met tips om nieuwe hamstereigenaren te laten leren van andermans fouten.Lees hieronder in willekeurige volgorde de 10 meest gemaakte fouten en de tips hoe u ze kunt voorkomen.

Fout 1: Houden van mannetjes en vrouwtjes samen als u geen kleine hamstertjes wilt!

Hamsters planten zich makkelijk voort! Als u een mannetje en vrouwtje in 1 kooi houdt, moet u niet verbaasd zijn dat het vrouwtjes-hamster snel zwanger is. Daar komt nog eens bij dat het een nest vaak tot wel 20 kleintjes kan oplopen. Onverwachte babyā€™s dus, maar ook veel onverwachte babyā€™s.

Hamster tip #1: Houd geen mannetjes en vrouwtjes samen in 1 hamsterkooi, tenzij u kleine hamstertjes wilt.

Fout 2: Het gebruiken van ongeschikte bodembedekking

Ondanks dat wat dierenwinkels u vertellen, moet u nooit de onderstaande materialen gebruiken als bodembedekking in een hamsterkooi.

ā€¢Kranten

ā€¢Dennen- en cederhoutschaafsel

ā€¢ā€œPluizige bodembedekkingā€

ā€¢Geparfumeerde Bodembedekk ing

ā€¢Kattenbakvulling

ā€¢Maiskolven

Hamster tip #2: Lees dit artikel over bodembedekking om er voor te zorgen dat u het juiste kiest.

Fout 3: Het geven van een slecht dieet

U moet er voor zorgen dat uw hamster een gezond en gebalanceerd dieet krijgt.

Hamster tip#3: Geef uw hamster nooit citrusvruchten of stukjes ui. Dit voedsel is zuur en kan de spijsvertering van u hamster verhinderen.Vermijd ook scherpe stukjes voedsel of voedsel dat kleverig is. Dit soort voedsel kan vastkomen te zitten in de wangen van uw hamster en kan letsel of een infectie veroorzaken.

Fout 4: Niet verdiepen in oorzaken en symptomen van ziektes

De twee belangrijkste dingen om te onthouden als we het hebben over het ziek zijn van een hamster:

ā€¢Voorkomen is beter dan genezen

ā€¢Als uw hamster ziek wordt, behandel het zo snel mogelijk

Hamster tip#4: Om te voorkomen dat uw hamster ziek wordt en om een ziekte zo snel mogelijk te signaleren, is het belangrijk dat u leert over de oorzaken en symptomen van algemene veel voorkomende ziektes bij hamsters.

Fout 5: Houden van een hamster in een te kleine kooi

In het wild, kunnen hamsters ā€˜s-nachts wel kilometers rennen. Derhalve zullen ze niet gezond en gelukkig zijn als ze in een kleine en krappe kooi zitten.

Hamster tip#5: Leer meer over de aanbevolen afmetingen van een hansterkooi.

Fout 6: Het geven van een te klein hamsterwiel

Een hamsterwiel is een essentieel onderdeel van elke hamsterkooi. Dit hamsterwiel houdt uw hamster gezond en gelukkig en zorgt ervoor dat hij zijn hoognodige beweging krijgt. Een loopwiel dat echter te klein is voor uw hamster kan ervoor zorgen dat het meer schade aanricht dan het wat oplevert. Een Klein loopwiel dwingt uw hamster om zijn rug te buigen als hij rent en dat is extreme slecht voor de gezondheid van uw hamster.

Hamster tip#6: Koop een mooi, groot loopwiel voor uw hamster en kijk goed of uw hamster zijn rug niet hoeft te buigen als hij rent.

Fout 7: Een gevaarlijke hamsterkooi of loopwiel gebruiken

Dit klinkt misschien vreemd, maar niet alle hamsterkooien en loopwielen zijn geschikt voor hamsters! Helaas maken sommige bedrijven hamsterkooien en loopwielen van slechte kwaliteit en maken gebruik van een sport- en spleetstructuur (zoals een ladder) in plaats van een vast oppervlak. Deze soorten loopwielen en hamsterkooien kunnen erg gevaarlijk zijn, omdat de tere pootjes van uw hamster door de gaten kunnen schieten waardoor ze kunnen breken. Het is bekend dat hamsters wel eens hun nek hebben gebroken of stikte doordat ze in een spleet van een loopwiel of hamsterkooi vast kwamen te zitten.

Hamster tip#7: Koop nooit een product voor hamsters waar kleine gaten in zitten waar ze vast in vast kunnen komen te zitten. Als u twijfelt, niet kopen!

Fout 8: Niet voor uw hamster zorgen als deze uit de kooi is

Uw hamster in huis laten rond rennen in een hamsterbal kan erg leuk zijn voor u en uw hamster!U moet echter wel voorzichtig zijn! Laat uw hamster nooit onbewaakt rond rollen of dichtbij trappen in de buurt komen. Als uw hamster van de trap valt, zal hij waarschijnlijk serieus letsel hebben, ook al zit hij in een hamsterbal.

Hamster tip#8: Laat uw hamster nooit alleen door het huis rennen. Hamsters kunnen in de kleinste gaten kruipen. Ook al lijkt een kamer hermetisch afgesloten, uw hamster kan ontsnappen en dan ziet u hem nooit meer terug.

Fout 9: Niet vaak genoeg reinigen van de hamsterkooi

Net zoals u eigen huis, moet een hamsterkooi schoon gehouden worden, zodat uw hamster gezond en gelukkig blijft. Laat nooit vieze bodembedekking rotten in de hamsterkooi.

Hamster tip#9: Maak de hamsterkooi een keer per week schoon. Laat slechts een klein gedeelte van de oude bodembedekking achter zodat uw hamster de geur herkent nadat de hamsterkooi schoon is gemaakt is.

Fout 10: Uw hamster te dik laten worden

Als uw hamster te veel eet of niet genoeg beweging krijgt, zal uw hamster te dik worden. Net zoals bij mensen is overgewicht bij hamsters slecht voor hun gezondheid.

Hamster tip#10: Om te voorkomen dat uw hamster te dik wordt, moet u hem een gezond dieet geven en er voor zorgen dat hij genoeg beweging krijgt d.m.v. een rad of hamsterbal.

Er is veel te leren om op de juiste wijze voor uw hamster te zorgen, but door het gelezen hebben van deze 10 fouten en tips heeft u een goede kans om een goede hamstereigenaar te worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *