Ferplast hamsterkooi Favola review

Hamsters kunnen, net zoals mensen, een lekkr eigen plekje wel waarderen. Een plekje dat ruim en comfortabel is. Als je dus een hamsterkooi gaat kopen, moet je goed kijken in hoeverre deze hamsterkooi tegemoet komt aan de behoefte van jouw hamster op het gebied van spelen, beweging en eten. Als jij erover nadenkt om de Ferplast hamsterkooi Favola aan te schaffen, zal deze review jou meer vertellen over deze kooi.

Ferplast hamsterkooiKenmerken van de Ferplast hamsterkooi

Deze Ferplast hamsterkooi is een huis met 2 verdiepingen voor jouw harige vriend. De begane grond is gemaakt van transparant plastic en de bovenkant is gemaakt van metalen draden. De hamsterkooi wordt geelverd met een voederbakje, een drinkfles en ook een hamsterwiel hamster looprad voor de nodige beweging. De drinkfles met een inhoud van 75 cc is vastgemaakt aan de metalen draden van de kooi en is uitgerust met een niveau indicator. Een laddertje verbindt de begane grond met de eerste etage.

Voor een snelle schoonmaak kun je via een klein deurtje in de hamsterkooi komen. Voor een grondige schoonmaak is de bovenkant makkelijk van de onderbak los te maken door middel van zijclips die de twee delen bij elkaar houden.

De afmetingen van de kooi zijn: 60 x 36,5 x 30 cm en hij weegt meer dan 3,5 kilo.

Voordelen Ferplast hamsterkooi Favola

 • De metalen draadkooi structuur aan de bovenkant en de transparante plastic bodembak geven je de mogelijkhied om jouw harige vriend van elk punt in de gaten te houden.
 • Een hamsterkooi met deze afmetingen geeft jouw hamster de mogelijkheid om comfortabel rond te scharrelen.
 • De mogelijkheid bestaat om op de Ferplast hamsterkooi op meerdere kooien aan te sluiten. Als je al een kooi hebt kun je deze als verlengstuk gebruiken.
 • Het hamster looprad is gemaakt van massief plastic met ribbels waardoor het veilig is om in het hamsterwiel te bewegen zonder dat zijn poootjes vast komen te zitten.
 • Een buis is geen noodzakelijk accessoire in een hamsterkooi. Als je er dus niet van houdt om buizen schoon te maken of om verstrikte hamsters aan te treffen, is de kooi prima zoals hij is. Heb je geen probleem met een buis dan kun je er eentje installeren. Aan de zijkant van de hamsterkooi zit een specials aansluiting hiervoor.
 • De kooi is volledig uitgerust met alles wat jouw hamster nodig heeft. Je hoeft dus geen extra accessoires meer aan te schaffen.
 • De kooi is geschikt voor kinderen, volwassen en ouderen.

 Nadelen

 • Het deurtje aan de bovenkant is wat aan de kleine kant om echt in de hamsterkooi te komen.
 • Je hebt een tweede kooi nodig als je deze Ferplast hamsterkooi gaat schoon maken, anders moet je een voortvluchtige of bange hamster achterna als je de bovenkant eraf haalt. Het zou makkelijk zijn geweest als de bovenkant afgesloten had kunnen worden bij het schoonmaken van de onderkant.
 • De bodembak van de hamsterkooi is niet glad, waardoor het moelijk is om schoon te maken.
 • De drinkfles werkt niet altijd even goed en er kan op worden gekauwd door jouw hamster.
 • De dwerghamster zal het enorm naar zijn zin hebben in deze hamsterkooi, maar grotere hasmters zullen zich benauwd voelen.

Samenvatting

Design: De Ferplast hamsterkooi Favola biedt jouw hamster een ruim onderkomen. De onderkant is bedoeld voor graven en de bovenkant is bedoel voor eten en ontspanning.

Er zitten veel positieve kanten aan het design van deze hamsterkooi. Je hebt zich op jouw hamster vanuit elke invalshoek door de duurzame draadkooi constructie en de transparante onderbak. Ook het gebruik van een ladder in plaats van een buis is een positief punt. Het schoon maken van een buis is een vervelend karweitje en uitdagend voor oudere hamsters om en en uit te klimmen. Ook het hamster looprad is vervaardigd van solide plastic en is hierdoor veilig voor jouw hamster want  ze kunnen niet vast komen te zitten en zich verwonden. Ten laatste kan de Ferplast hamsterkooi Favola worden verbonden aan andere hamsterkooien.

Er zitten echter ook uitdagingen aan deze hamsterkooi verbonden. Het is moeilijk om  vanaf de bovenkant bij jouw hamster te komen door het kleine deurtje aan de bovenkant. Verder moet je jouw hamster in een ander onderkomen zetten om deze Ferplast hamsterkooi goed te kunnen schoon maken. De bovenkant kan namelijk niet worden afgesloten. Als je jouw hamster alleen in de plastic onderbak laat, is de kan sop ontsnappen erg groot.

Prestaties: De Ferplast hamsterkooi is gemaakt van robuuste materialen, waardoor het ontsnappen een uitdaging is voor jouw harige vriend. De zijclips aan de zijkant voor het losmaken en vastzetten van de bovenkant aan de onderbak maken het schoon maken makkelijk. Alle bijgeleverde accessoires werken goed, behalve de drinkfles is niet kauwbestendig.

Deze Ferplast hamsterkooi is een goed onderkomen voor jouw hamster waar het lekker kan rond lopen. Dit is echter alleen van toepassing op een jonge hamster of een hamster van een kleiner ras. Grotere hamsters zullen zich niet heel fijn voelen in deze ruimte en ook zal het hamster looprad te klein zijn.

Prijs: De Ferplast hamsterkooi Favola heeft een concurrende prijs en is betaalbaar ook in vergelijking met andere hamsterkooien.

Ferplast Favola hamsterkooi

De meest complete hamsterkooi voor een zeer mooie prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *