Wat eten hamsters?

Wat eten hamsters? Wat soort voedsel moet jij aan jouw hamster geven? Kom erachter in dit artikel wat hamsters eten..

In het wild is het dieet van een hamster aangepast aan het gebied waar hij leeft. Dit is normaalgesproken op een droge plaats aan de rand van een woestijn. Wilde hamsters eten zaden, granen en gras, maar ook sommige insecten. Hamsters zijn omnivoren, dat betekent dat ze net zoals mensen leven op een mix van plantaardig voedsel en vlees.

Het is belangrijk dat een huiselijk hamster hetzelfde dieet krijgt als een hamster in het wild. Het is ook belangrijk dat u uw hamster niet te veel eten geeft, anders krijgt hij overgewicht.

Het is veel voorkomende tafereel dat een hamster nog steeds bedelt om eten terwijl zijn wangzakken nog vol eten zitten. Hamsters eten niet gelijk alles op wat in hun bek zit, maar verstoppen ook vaak eten op de bodem van de hamsterkooi. Wees heel voorzichtig met de hoeveelheid voer dat u uw hamster geeft.

Wat eten hamsters?

Je kunt een kant en klare mix kopen of muesli geven. Het is een goed advies om voer te geven dat er natuurlijk uitziet. Hamstervoer dat erg gekleurd is, zit normaalgesproken vol kunstmatige toevoegingen.

Hamsters zijn gek op fruit en groente, maar je moet erg voorzichtig zijn met de hoeveelheid die je geeft. Hamsters zijn kleine diertjes en te veel fruit en groente kan ervoor zorgen dat hij diarree krijgt. Een klein blokje appel, wortel of komkommer is al voldoende. Hamsters zijn bijzonder gek op wortels, maar onthoud goed dat daar veel suiker in zit. Geef dus niet te veel. Andere fruitsoorten en groente die jouw hamster lekker vindt: lof, bloemkool, broccoli, peer, perzik en banaan. Geef nooit jouw harige vriend citrusvruchten of ui. Deze soorten zitten vol zuur en jouw hamster kan dan last van maagklachten krijgen..

Wil jij jou jouw hamster eens per week iets speciaals geven? Geef jouw hamster dan een hard gekookt ei of meelwormen. Dit zijn allebei goede bronnen van eiwitten die een hamster ook nodig heeft. Het is makkelijk om jouw hamster een gezond dieet te geven, maar het is belangrijk om te onthouden dat jij jouw hamster nooit iets scherps of kleverig te eten geeft.  Als er iets vast blijft zitten in zijn wangzak kan dit serieuze problemen en schade veroorzaken. Zo lang jij jouw hamster goed uitgebalanceerd gezond en vers hamstervoer geeft, zou hij een gelukkig huisdiertje moeten zijn.

 [product id=”448″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *